Compostela


             Te voet van Boekhoute naar Santiago  

          om geld in te zamelen voor het goede doel 


Boekhoutenaar Marnix Willems heeft al enige ervaring met de pelgrimstochten naar Santiago de Compostela. Zijn eerste compostelatocht dateert van september 2014.

Een tocht van 825 km vanuit St. Jean Pied de Port met slechts één doel: de oprichting van een praatcafé voor familieleden van mensen met een psychische kwetsbaarheid. 

 

Similes Regio Meetjesland (voorheen Similes Praatcafé Psychose Oost-Vlaanderen) bestaat inmiddels 8 jaar en is uitgegroeid tot een belangrijke informatiebron en deugddoend toevluchtsoord voor mensen die zorg dragen voor een psychisch kwetsbaar familielid of dierbaar persoon. 


Wat betreft de financiering van dit project moeten wij het stellen met een geringe tegemoetkoming van de gemeente en zijn wij verder aangewezen op onszelf.

Bijgevolg zal Marnix, na een onderbreking van twee jaar omwille van corona, voor de 6e keer de compostela stappen in de hoop de nodige gelden in te zamelen. Deze editie wordt een echte uitdaging want deze keer zal hij op 29 april a.s. vertrekken vanuit zijn woonplaats te Boekhoute in de hoop eind juli na een tocht van ca 2600 km aan te komen in Santiago. Onderweg zal Marnix te volgen zijn op zijn blog. 


Mensen die onze pelgrim willen aanmoedigen en onze vereniging willen sponsoren kunnen hun bijdrage storten op rekening nummer BE71 0011 0730 0769 (met fiscaal nummer) 

met vermelding “camino 2022” 


Naderhand zal iedereen, onder het genot van een hapje en een drankje, worden uitgenodigd tot een dia-reportage.  

 

Namens de club,  

Hartelijk dank